Mindent a fehérje diétáról

Fehérje diéta

Miért fontos, hogy jó minőségű húst együnk?

2020. október 02. - szaboedit

meat-415586_1920.jpg

 

Vannak, akik merőben ellenzik és vannak oyanok is, akik asztaláról egyetlen étkezés erejéig sem hiányozhat. Bár az elmúlt években előtérbe került az a vélekedés, hogy a hús káros az egészségre, sok helyen hallható, hogy a mértékletes húsfolyasztás elengedhetetlen része az egészséges és kiegyensúlyozott étrendnek. Vajon mi lényeges ilyenkor: a mennyiség, avagy a minőség?

A hús hosszú ideje számít fő fehérjeforrásnak. Sajnos az utóbbi időszakban a magyarok húsfogyasztása fokozatosan csökkenő tendenciát mutat. Ebben, több más tényyező mellett, az is szerepet játszik, hogy az elhízásban, a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában a húsnak igen nagy szerepet tulajdonítanak, nem beszélve a külünböző - hírekben is olvasható - állatbetegségekről.

A vegetáriánusok étrendjéből mindennemű állati eredetű fehérje kimarad. Nemcsak a hús, hanem akár a tojás, sajtfélék és tejtermékek is. Teljes értékű fehérjéket tartalmazó élelmiszerekre viszont - a húsok márpedig ide tartoznak - igenis minden nap szükségünk van! Sejtjeink összetevői, a bőrnek, az izmoknak (gondoljunk csak a testépítőkre, akik húst-hússal esznek), a kötőszöveteknek, ráadásul energiaforrás is a szervezet számára. 

 A megkérdezett dietetikusok mindegyike megerősítette: a hús fogyasztása kifejezetten szükséges az emberi szervezet számára, mivel nélkülözhetetlen tápanyagokat biztosít számára. Fontos azonban, hogy ezeket a tápanyagokat, kizárólag a minőségi húsok tartalmazzák, így érdemes törekedni arra, hogy jó helyről származó húst vásároljunk.

 A testi és lelki egészség megőrzése  miatt érdemes változatos, mindemellett ízletes fogásokat tartalmazó étrendet összeállítani, melyhez a megfelelő forrásból származó kiváló minőségű húsok fogyasztása nagy mértékben hozzájárul

 

Forrás: hazipatika.com, melodin.hu, napitaptudas.blog

Kép: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dieta-feherje.blog.hu/api/trackback/id/tr5716211190
süti beállítások módosítása