Diéta alatt nem mindegy, mit eszünk. De nemcsak ez a lényeges, hiszen az ételek párosítva nemcsak ízben harmonizálnak, hanem sokkal hatékonyabbak is. Egy jó ételpár nemcsak táp-, és ásványi anyagokban gazdag, hanem képes csökkenteni egyes betegségek kialakulásának az esélyét. Összegyűjtöttem néhány olyan kombinációt, amely egészségvédő hatásán túl ízletes és tökéletesen illeszkedik a fehérje diétádba!
Hal - Brokkoli - Paradicsom: Antioxidánsokban gazdag, magas omega3 zsírsav tartalmú komplett színkavalkád. A kutatások alapján a daganatos betegségek kialakulását is gátolja. Érfalvédő, tele szelénnel. Diétás, színes és finom. Mi kell még?
Feta sajt - Kápia paprika: A feta magas fehérjetartalommal rendelkezik, tisztítja, frissíti a véráramlást. Mivel zsíros sajt (50%), a zsírban oldódó vitaminokban gazdag. A paprika sok karotint tartalmaz, ami jót tesz a bőrnek. Nem beszélve arról, hogy kevésbé okoz a gyomrodban irritációt és savasságot.
Sertéshús - Rozmaring: Ez a fűszer nemcsak finom, hanem emésztést serkentő, érösszehúzó, vizelethajtó, görcsoldó hatással rendelkezik. Aromája révén sütés vagy grillezés közben a hús rostjaiba ivódik így teljesedik ki íz- és gyógyhatása. Érdemes kevés olívaolajjal megkenni, így kap egy különleges ízhatást.
Zabpehely - Eper: Vértisztító antioxidáns hatás találkozik a szív- és érrendszeri betegségek szembeni megelőzéssel, magas C-vitamin tartalommal és immunerősítő hatással. Finom, laktató és tápláló. Ha kevés joghurttal kevered, még finomabb lesz.
Édesburgonya - Spenót: C, B2, B6 és E vitaminokban gazdag, segíti az emésztést, jó hatással van a puffadásra ez a kombináció, pluszban vasban is bővelkedik. A fokhagyma kifejezetten finommá teszi.
Ha van még olyan finom ételpárosod, ami vitaminbomba is, ne tartsd magadban! Írd meg kommentben!